Hétvégi KÖRbetekintő2013. október 7. (hétfő) 17:13 - biga

A KÖR

A hétvége történéseit tekintve kezdjük a Terepfutás.hu csapata által létrehozott KÖR-rel, ugyanis megvan az első teljesítő Barta László személyében, aki szintidőn belül ért körbe a 152 km hosszú és 7100 m szintemelkedést tartalmazó pályán a Börzsönyben.

97_2_680.jpg

A pálya első felén több apróbb probléma is felmerült. Esett egyet, kifolyt az összes vize bele a táskájába, a ruhájára ami hajnalban okozott nehézséget, amikor -5 C°-ra esett a hőmérséklet. Később egy tüske okoz technikai gondokat, ami teljesen átszúrta a cipője talpát. Volt néhány “elkavarása” de ezektől eltekintve jól haladt és a táv felét (Fekete-völgy) nagyjából 11 óra alatt maga mögött tudhatta. A Beskidy Ultra Trail 7. helye után kissé közelinek tűnő 152 km-es újabb megmérettetés azonban belassította őt, de a 29 órán belüli idő is megsüvegelendő. Tehát fel van adva a lecke! Hajrá mindenkinek!

A hivatalos időt és track-et majd a terepfutas.hu oldalon tekinthetitek meg Laci beszámolójával egyetemben.

Minden amit a KÖR-ről tudni érdemes.

Laci indulása előtti nyilatkozata pár mondatban:

Mondanál magadról néhány szót?
Nem igazán tudok mit mondani magamról. Röviden talán ennyit: 2005-ben elkezdtem kirándulgatni a Geocaching kapcsán. Két évvel később megismerkedtem a teljesítménytúrázással, de csak kisebb túrákon vettem részt. Majd két évvel rá indultam elár egy két százason. Megtetszett az ultratrail, de még mindig inkább gyalogosként vettem részt rajtuk, és mint futó, bár elég feszített gyalogtempóval szoktam haladni. Az utóbbi években már teljesen ráálltam a 100+-os túrákra (idén is már 22-n vagyok már túl), és már egyre többet futok is.

Mennyire ismered a Börzsönyt, mennyire az útvonalat?
Sokat túráztam már ott is. Az útvonal jó részén már jártam.

Milyen természetjáró múlttal rendelkezel?
Lásd egyes kérdésre adott válasz..

Milyen felszerelést viszel magaddal?
1l víz, 1-2 zsömle és müzli

Milyen terved van a frissítésre?
Vizet, ahol lehet pótlom, a kaja szerintem elég lesz amit viszek magammal.

Mennyi a tervezett teljesítési idő?
24 órán belül.

 




Tour de Tirol - 73 km

97_1_680.jpg

Az ausztriai Söllben rendezték meg a hétvégén a Tour de Tirol elnevezésű háromnapos futóversenyt, ahol egy 10, 42 és 21 km-es etapot kellett teljesíteniük a versenyzőknek, nagyszerű magyar eredmények születtek. Összetettben, mind a nőknél mind a férfiaknál a Team Scott két magyar kiválósága, Staicu Simona és Kovács Ádám diadalmaskodott, míg a nőknél Wermescher Ildikó a nyolcadik, a férfiaknál Harsányi Tamás pedig a hetedik helyen végzett.

 

Eredmények

Férfiak

1 Kovács Ádám 5:03:04
2 Henry Kemboi 5:05:58
3 Robert Gruber 5:08:00

7 Harsányi Tamás 5:25:08

 

Nők

1 Staicu Simona 6:05:00
2 Kathrin Götz 6:07:57
3 Nadine Hailer 6:22:21
...
8 Wermescher Ildikó 6:55:11

 

Foto: BUT, Sportograf

Vissza