A KÖR2013. szeptember 3. (kedd) 14:56 - biga

Kihívásokban nincs hiány a hazai terepfutó életben sem. Ha végigpörgetjük az évet a Mátrabérc Trailtől a Terepszázason át a Piros 85-ig szinte minden évszakban találunk nekünk tetsző ultrát, ha igazán komoly megmérettetésre vágyunk. A Terepfutás.hu csapata a Börzsönybe invitálja a terepfutás szerelmeseit, hogy próbára tegyék magukat. Egy ötlet amit tett követett, KÖRvonalazódott a pálya és megszületett az esemény...

Csanya & DonRazzino közös ötlete alapján.

Az alapgondolat az volt, hogy alkossunk egy nehezen teljesíthető kört, olyat mint a Nolan14. Az első útvonalterv a Pilis és Visegrádi- hegységben készült, de túl sok lakott területet érintett. Ez nem tetszett nekünk ezért elkezdtünk egy Börzsönyi útvonalban gondolkodni. Mindkettőnk kedvenc hegysége a Börzsöny, gyakorlatilag a teljes útvonalat ismerjük…részleteiben. A kezdeti 100 km csak nőtt és nőtt ahogy pakoltuk bele a szebbnél szebb részeket. Nem volt egyszerű olyan útvonalat készítenünk, ami nem keresztezi önmagát, felfűzi a Börzsöny legszebb és legnehezebb részeit no meg elkerüli a hegység peremén fekvő falvakat. Végül sikerült egy 152 km hosszú és 7.100 méter pozitív szintemelkedést tartalmazó kört összeollóznunk. A névválasztás már a tervezgetés közben megtörtént: A Kör. A kör nem rendezvény, nincs rajtidő és az év bármely szakában teljesíthető.

94_4_680.jpg

Teljesítő az, aki az alábbi pontoknak megfelel:
1. Minimum 1 héttel előre kell jelezned a próbálkozási szándékod az info@terepfutas.hu email címre. Erre azért van szükség, hogy ellenőrizni tudjuk a mozgásod, kint a terepen…no meg, hogy meghirdethessük próbálkozásod a www.terepfutas.hu-n és a Terepfutás.hu Facebook oldalán.
2. A teljes útvonalat be kell járnod, az óramutató járásának megfelelő irányban, 30 órán belül.
3. GPS használata kötelező! A mért track-kel bizonyítod majd, hogy bejártad a Kört!
4. A Kör kizárólag gyalogosan teljesíthető. Semmilyen járművet nem vehetsz igénybe útközben.
5. Tilos az iramfutó társ segítsége. Ez nem azt jelenti, hogy egyedül kell teljesítened a Kört! Csupán annyit, hogy nem állhat be egy friss, pihent futó egy szakaszra melléd.
6. Elhagyhatod az útvonalat és visszatérhetsz rá, de csak gyalog. Tehát bemehetsz egy faluba és visszacsatlakozhatsz, de ezt gyalog kell tenned!
7. Support használata megengedett. Frissíthet téged bárhol, bárki.
8. A mért tracket küld az info@terepfutas.hu címre.

94_2_680.jpg

Díjazás:
1. Minden teljesítő egyedi, kovácsolt, névre gravírozott érmet kap.
2. Bérletek.
2/1. A mindenkori leggyorsabb teljesítő (míg ő van a lista élén) díjmentesen indulhat a Terepfutás.hu bármelyik rendezvényén. A bérlet nem átruházható. Amennyiben a teljesítő lekerül a lista éléről, egy 10 alkalmas bérletet kap, mellyel díjmentesen indulhat a Terepfutás.hu bármelyik rendezvényén. A bérlet a lekerülés napjától számítva két évig érvényes, egyszer kapható és nem átruházható. Amennyiben a teljesítő ismét a lista élére kerül, a mindenkori leggyorsabb teljesítőnek járó bérletet kapja, azaz míg ő van a lista élén díjmentesen indulhat a Terepfutás.hu bármelyik rendezvényén.
2/2. Az a teljesítő aki bekerül a Top 10-be, egy 10 alkalmas bérletet kap, mellyel díjmentesen indulhat a Terepfutás.hu bármelyik rendezvényén. A bérlet a teljesítés napjától számítva két évig érvényes, egyszer kapható ( második teljesítésre 5 alkalmas bérlet jár) és nem átruházható. 
2/3. Az a teljesítő aki időeredményével nem került be a Top 10-be, egy 5 alkalmas bérletet kap, mellyel díjmentesen indulhat a Terepfutás.hu bármelyik rendezvényén. A bérlet, a teljesítés napjától számítva egy évig érvényes, kétszer kapható (harmadik teljesítésre már nem jár bérlet) és nem átruházható.

Jó mulatást kíván: Csanya & DonRazzino

94_3_680.jpg

Vissza