Rajt előtti gondolatok Olitól2013. augusztus 27. (kedd) 13:43 - biga

Egy héttel a verseny előtt már kint vagy. Milyen érzés kint lenni? Mit jelent neked ez a rendezvény? 
Már sokkal kevésbé villanyoz fel, mint évekkel ezelőtt. Rutin lett, hetedik alkalommal vagyok itt. Persze nagyon szuper hely, nagyon tetszik, csak már az áll leesés marad el, mert tudom, hogy ez itt ilyen. Terepfutók mindenütt, még az utcaseprő is North Face-ban dolgozik, stb…

91_1_680.jpg

Milyen a „nagy” futókkal találkozni, esetleg együtt futni velük?
Mindenki normális, közvetlen, kis család ez az ultratrail-es, bárkivel le lehet állni bratyizni. Mindenki köszön, rád néz, biccent a hegyen ha összefuttok. Konkrét együtt futásról nem beszélnék, én csak átmozgattam 120 as pulzus alatt, így esélyem sem volt érdemben együtt mozogni velük. A trail-partin jobb lehetőség nyílik majd holnap a beszélgetésre, kb. 50 futó lett meghívva, amit az új i-tra.org eredményességi pozíció alapján állítottak össze a szervezők.

Mit vársz a versenytől? 
A versenytől szép és kellően kemény útvonalat. Azt mondják a TDS pálya ilyen, ezen most indulok először. Aztán a megszokott kiváló rendezést és pezsgő hangulatot a szurkolóktól. Magamtól pedig egy stabil futást. Másokkal, vetélytársakkal nem foglalkozom, ez egy egyéni csata.

91_3_680.jpg

A kötelező felszerelésen kívül mi kerül a hátizsákodba?
Ast hiszem semmi mást. Azt is elég sok cumó, egy 10 l-es zsák majd tele lesz. Botot sem viszek idén, kipróbálom milyen így.

Ugyan nem az UTMB-n indulsz de megtennéd, hogy tippelsz a végső győztes személyére? 
Szeretném, ha Seb nyerne, de Olson, Tony, Chorier, Heras, Sa esetleg Hara is a nyakán lesznek. Izgalmas verseny lesz, az biztos, nagy meccselést várok, biztosan kimegyek segíteni a pályára a magyaroknak, illetve megnézni a legjobbak küzdelmeit.

 

Fotók: Facebook 

Vissza