Hosszútávú Hegyifutó Vb2013. augusztus 2. (péntek) 14:29 - biga

A Skyrunning Európa-bajnokság után egy héttel újabb magyar csapatért szoríthatunk. Ezúttal a Lengyelországban, augusztus 3-án szombaton rendezik meg a 10. Hosszútávú Hegyifutó Világbajnokságot /10. WMRA World Long Distance M. R. Challenge 2013, 16 ország részvételével. A magyar csapat öt tagjára (Karlowits-Juhász Tamástól (MEAFC), Spitzmüller Zsolt (BAB SE), Gulyás János (BAB SE), Druskó Zsófia (Kanizsai FK), Bóla Emília (Spuri FC) 44 km-es pálya vár 2150 m-es szintemelkedéssel. A verseny előtt megkérdeztük Őket, hogyan sikerült a felkészülésük, illetve mit várnak maguktól illetve a csapattól a hétvégén.

90_2_680.jpg

Druskó Zsófia
Nem indult igazán jól ez az év, jó két hónapot töltöttem achilles ín gyullladással, utána meg egy combhajlító húzódással. Közben rengeteget úsztam, hogy valamennyire tartsam az erőnlétemet. A válogató verseny előtt két héttel kezdtem el a futóedzéseket. Az elmúlt évben inkább aszfaltos versenyeken indultam, de előtte többet futottam terepen. Most újra visszahívtak a hegyek. Azt hiszem újra terepen kell fussak ahhoz, hogy kellően megerősödjek. Az elmúlt hónapban már rendesen tudtam készülni. A magashegyi tapasztalat biztos hiányozni fog, de mindent megteszek a minél jobb szereplés érdekében.
A pályát nem ismerem, de az első 5 km elég keménynek néz ki a maga 800 m szintemelkedésével. Ha ezt legyűröm, utána már a többi könnyebbnek tűnik, de majd ez is csak a helyszínen derül ki. Minden esetre óvatosan fogok kezdeni. Esélyeket nem latolgatnék, mivel nem ismerem a mezőnyt. Mindegyikünk tisztességgel fog küzdeni!

Bóla Emília
Hogyan érzem magam a verseny előtt, hogy sikerült a felkészülés? El kell mondanom, pár napig töprengtem, elfogadjam-e a meghívást a vb-re. Az éves felkészülésem túlnyomó részét a hosszútávú triatlon OB-ra való készülés teszi ki, ami az elmúlt héten volt. Az ironman előtti két hétben jórészt pihentem, ezen a héten regenerálódtam. A felkészülés... hmmm... nehéz ezt megítélni. Tél óta folyamatosan futok itthon terepen is, rövidebb-hosszabb-még hosszabb távokon, szintesebb és kevésbé szintes pályákon is, de a készülésembe beletartoznak az hosszabb aszfaltos futások és bringázás is. Hogy mindez mire lesz elegendő egy merőben más jellegű és technikájú pályán, mint a hazai, azt meglátjuk. Számomra újfajta kihívás lesz ez a verseny. Nem futottam még külföldön, szívesen próbálom ki magam a nemzetközi mezőnyben. Reálisan végiggondolva az elmúlt hónapokat, heteket, saját képességeimet; azt tűztem ki célnak, hogy jelen állapotomban a legjobbat hozzam ki magamból. Megtiszteltetés számomra, hogy ott lehetek. A többieket ismerve biztos vagyok benne, hogy mindenki a legjobbját teszi majd bele ebbe a futásba. Kíváncsian várom a szombatot

Karlowits-Juhász Tamás
A felkészülésem egy hosszú vegetatív időszakot követően pár hete indult el úgy-ahogy. A tavalyi formámhoz képest sehol se vagyok, de a bővülő kilométer és edzésadagok, valamint a futások minősége következtében sokat sikerült javulnom az elmúlt pár héten. A versenyt mint kihívást várom, mert valószínűleg minden kilométerért keményen meg kell küzdenem. A legnagyobb feladat a megfelelő tempó belövése lesz a jelenlegi képességeimhez mérten. Mivel a pálya különösen szintes és „kitett”, a másik nagy feladat a frissítés megoldása lesz, mert a hétvégére előrejelzett hőség egy cseppet se fog kedvezni egy árnyékmentes pályán. A csapat esélyeiről nehéz bármit előre nyilatkozni, a célunk a minél jobb – lehetőleg a mezőny első felébe – kerülés.

A pálya: 

 

Sok sikert és eredményes szereplést a Csapatnak!

Vissza