EcoMarathon 20132013. május 15. (szerda) 10:57 - biga

Május 11-én Moieciu de Sus egy kis romániai település adott otthont a negyedik alkalommal megrendezett Ecomarathon terepfutó rendezvénynek. Az indulók két táv közül, a három különböző körből álló, 42 km hosszú, 2400 m szintemelkedéssel tarkított Marathon vagy az egykörös Cross (14 km, 600 m D+) közül választhattak. A két távon kívül a gyerekekre is gondoltak a helyiek és Ecokids néven 5 korcsoportban (3-17 év) versenyeztették az új generációt.

85_1_680.jpg

A falu központja három völgy találkozásánál fekszik, itt alakították ki a rajt-cél kaput a versenyközpontot. A maratoni táv három körből állt össze (14,2 km, 14,5 km, 13,2 km). A pálya jellege mindent tartalmaz, amit egy terepfutó kívánhat. Az egynyomos ösvényektől a széles dózer utakig, a technikás meredek lejtőktől a gyaloglós felfeléig. A verseny legmagasabb pontja 1400 m-en vitt, innen kezdődnek még csak a „nagy” hegyek. A jelölés végig profi volt, a jól ismert ciklámen jelölőfesték és kiegészítésként piros szalagok.

85_5_680.jpg

A regisztráció a verseny előtti napon elkezdődött, a helyi kultúrházban egészen este 11 óráig várták a nevezőket, illetve a rajt előtt is volt lehetőség felvenni a rajtcsomagot. Az 1100 résztvevő kiszolgálása zökkenőmentesen történt, nagyobb tolongás nélkül. A rajtcsomag tartalmazott egy technikai pólót a verseny logójával, Sponser Long Energy Plus gélt, bokára erősíthető chipet az időméréshez, névre szóló rajtszámot illetve szóróanyagokat, köztük egy terepfutással foglalkozó újságot, ami hosszú oldalakon keresztül mutatja be a versenyt. Célba érkezéskor pedig egy befutóérem illetve külön erre az eseményre készített Buff kendő, valamint tésztaparti házi alapanyagokkal fűszerezve. A nevezési díj a maratonra 120 lei (30 euro) volt ami a szolgáltatás színvonalát nézve nem sok, sőt…! Az itinerbe 8 frissítőpont volt feltüntetve, körönként kettő, ebből az első minden alkalommal csak víz viszont a második pontokon illetve a rajt-cél áthaladáskor bőséges választék várta a futókat. Kétféle Sponser, kóla, víz, tea, gyümölcsök (narancs, citrom, alma, banán) müzliszeletek, sós ropik, stb… A melegre való tekintettel (Cornelia a főrendező elmondta, hogy ez a meleg nem megszokott, olyannyira, hogy két évvel ezelőtt hó esett a verseny alatt) az utolsó emelkedő tetejére vittek fel plusz vizet, amire a völgy aljában lévő ponton külön felhívták a figyelmünket.

85_3_680.jpg

Összességében az egész verseny egy magas színvonalú jól és átgondoltan megrendezett esemény volt. Személy szerint örülök, hogy részt vehettem rajta, köszönet a rendezőknek a remek pályáért, a jó hangulatért és a magas színvonalért. 

A verseny rajtja:

Fotókat a versenyről ITT illetve az esemény facebook oldalán találtok.

 

Vissza