VTM beharangozó - 2. rész2013. március 28. (csütörtök) 20:44 - ringsider

Kevesebb mint három nap és a Vértes Terep Maratonnal végérvényesen elindul az idei terepfutó szezon. Az előző beharangozóban négy kiváló futót kérdeztünk, most folytatjuk a kérdezősködést az esélyesek táborában az esélyekről.

1. Hogy halad a felkészülésed?
2. Milyen helyet foglal el a VTM a versenynaptáradba? Milyen fontosabb versenyekre készülsz az idén?
3. Szerinted milyen idővel lehet nyerni az idén?

  

Pap Gábor

1. Február elejéig a tervek szerint haladtam, aztán volt egy 3 hetes makacs betegségem. Most már újra a tervek szerinti mennyiséget futok, de még érzem a kihagyást. Idén a VTM lesz az első versenyem.

2. Eredetileg nem terveztem, csak utolsó pillanatban döntöttem úgy, hogy benevezek, hogy megtörjem a monotóniát. Alapozás kezdetekor elhatároztam, hogy elsősorban a hosszú versenyeken próbálok meg előre lépni, és ehhez is igazítottam az edzéseimet. Hosszú alacsonyabb intenzitású futások, általában pótsúlyokkal. Március elején letettem a súlyokat, de a hosszú futások maradnak. Az elmúlt két év kudarcos T100-a után szeretnék jó eredményt elérni, de a Mátra115-ön is látok lehetőséget előrelépni.

3. Ez egy jó kérdés, a táv alapján optimális esetben 3:45-4 óra közötti idő kell a dobogóra kerüléshez. A győztes idő talán 3:50-3:55 körül alakulhat.

 

Rudolf Tamás

1. Sajnos már egy hónapja sérüléssel küzdök, nem tudom elvégezni azt az edzésmunkát, amit szeretnék. Plusz az utóbbi két hétben még összeszedtem egy megfázást is, szóval így most gödörben vagyok. De remélem az alján, és innentől majd csak felfelé megyek. A Kaposvár Dombjai félmaratonon és a Göcsej Galoppon vettem részt idén eddig.

2. A VTM számomra felkészülési verseny. A hosszabb versenyek az idén: Terep 100, Ultrabalaton, Lavaredo, Spartathlon.

3. Ezt nem tudnám megmondani. Tavaly sikerült 69 kilit futnom ezen a versenyen, akkor sem tudom milyen idővel nyertek.

 

Kiss Miklós

79_2_200.jpg1. Egész jónak mondható. Nem volt komolyabb sérülés vagy betegség, nagyjából minden a program szerint halad. Az időjárás egy kissé szilajjá tette a felkészülés végét, a gyorsító edzésekhez kénytelen voltam olykor-olykor aszfaltra fanyalodni, mert az erdőben csak a latyakdagasztás ment volna. Az egész eredménye persze majd a versenyen fog kiderülni. Nem volt idén még igazi versenyem a Téli Mátrán és a BHMTCS-n futottam, de ezt inkább játékos vetélkedőnek, edzőversenynek tekintettem.

2. A VTM a szezon első igazi versenye számomra, nem célverseny (de mint tudjuk minden verseny célverseny….). Táv, szint, technika adatok alapján a terepultrát alulról súrolja. Ebben a „könnyűségében” rejlik ugyanakkor számomra a nehézsége: gyors, szigorú pálya, itt bizony futni kell, nincs sem ok sem lehetőség hosszasabb belegyaloglásra. Engem főleg a távban/szintben e fölötti versenyek izgatnak, ugyanakkor fontos „szintfelmérő dolgozatnak” tartom a VTM-et. Versenyek ami biztos: VTM, Mátrabérc, T100, ZugspitzUltra, UTMB, esetlegesen: Swiss Alpine (Davos), Zugspitz csúcsfutás.

3. Ha a táv idén 52 km és a 2011.-es verseny 48 km volt, akkor egy 3:45 körüli nyertes időt saccolok (ez nem én leszek).

/Apró megjegyzés: Az egyébként színvonalas szervezésű verseny megítélését mindenképp kedvezően befolyásolná, ha pálya hossza legalább a verseny utánra tisztázódna. Ha már a verseny előtt jó adatot ad meg a rendezőség, az egyenesen briliáns! Írom ezt azért, mert a http://statistik.d-u-v.org/ -on a mai napig rossz adat van fent a tavalyi versenyről (49,1 km)/.

 

Zenyik Róbert

79_3_200.jpg1. Először is részemről a megtiszteltetés, de egyáltalán nem nevezném magam esélyesnek ebben a mezőnybe, gyors és erős futók vannak a nevezettek közt, ami egyébként jó. Egy jó kis erőfelmérőnek tartom, nem célverseny számomra. Úgy érzem jól halad a felkészülésem, sérülés, ill. egyéb okok nem nehezítették az edzéseimet, idestova ötödik éve. Oli (Lőrincz Olivér) az edzőm és talán ez lesz az első év, amikor már akár jobb idők és eredmények is kijöhetnek, legalábbis bizakodó vagyok. Volt már egy edzőverseny a Bükkiki Hard ami részemről remekül sikeredett, Carlossal ütöttük-vágtuk egymást.

2. Idén még a Mátrabérc-trailre a T100-ra és mivel 40 éves leszek ezért négy 100-sal gondoltam,hogy megünneplem az idei évet,ezek a T100, Zugspitz Ultratrail (ezt szeretném jól megfutni), Eiger Ultratrail, ami inkább kirándulósram, valamint a CCC amin már voltam, és szintén szeretném jó idővel zárni.

3. Sajna a VTM eredmények nincsenek fent az oldalon és nem is emlékszem mennyivel nyerték, sőt még arra sem, hogy én mit futottam, de most valamivel rövidebb lesz a táv, így ha kb. 4 óra 30 körül futok, elégedett leszek.

 

Vissza