UltrAspire minimálok2012. december 29. (szombat) 22:23 - biga

Meg kell jegyeznem, hogy nem szeretnék megválni az éppen tesztelt UltrAspire FUSION + Cell öv kombótól. Bár szkeptikus voltam a kétkulacsos Fusionnal kapcsolatban, az első kilométerek után meggyőzött arról, hogy ez kell nekem. Kialakítását tekintve elég egyszerű, mintha két lapított bringás kulacstartó lenne feltéve az övünkre. A kettő között pedig egy fényvisszaverő csík az cég logójával a jól láthatóság végett. A 2,4 dl-es kulacsok alján ott a kis mágnes ami megakadályozza, hogy futás közben kiessenek azok a tartóból. És valóban, nem mozog, nem ugrál, hanem fixen áll a helyén mindkét tartály tele folyadékkal. Hamar egyszerű rutinná vált a frissítés, a futások alatt egyszer sikerült csak a tartó mellé tenni a kulacsot. Hogy kinek mire elég 2 x 2,4 dl folyadék? Van aki majd kisebb futásokra fogja használni, van aki pedig egy ultrára is felcsatolja majd megfelelő frissítés mellett. Néhány információ a számok és adatok szerelmeseinek: 89 g a súlya, 2 db 2,4 dl-es (8 uncia) kulacs, szürke-piros szín, magas színvonalú anyagok használata, mint az összes többi UltrAspire terméknél.

74_1_680.jpg

Akkor jöjjön a Fusion kistestvére az ION. Sok újdonságot nem tudok mondani róla, gyakorlatilag ugyanaz mint a Fusion, csupán az egyik kulacs helyett egy mágneses zsebet tettek rá a gyártók, ami talán kicsit nagyobb mint a hátizsákokon lévők viszont valóban csak pirulák vagy kisebb kulcsok tárolására szolgál. Kialakítása miatt nem kell vesződni a zseb visszazárásával, amint elengedjük koccan a két mágnes. Mindössze 71 g a súlya, ez is szürke-piros színben pompázik és ehhez is jár a 2,4 dl-es kicsi kulacs. A kulacsok teteje ugyanaz a félig csavarós mint az összesnél, ezt szokni kell, nem is olyan rossz, viszont mindig meg kell nézni, hogy jól vissza van e zárva.

74_3_680.jpg

Mind a Fusiont mind az Iont a CELL első résszel volt szerencsém kipróbálni.  Egy kisebb övtáska ami egyik oldalon egy visszafűzött tépőzárral a másik oldalon pedig egy kampóval rögzül. A nagy mérete lehetővé tesz, hogy sok mindent tudjunk magunkkal vinni a futásaink során (gélek, fejlámpa, stb…), sőt még egy kisebb dzsekit is fel tudunk rá rögzíteni a bújtatott gumi hevederek segítségével. A legnagyobb és talán a leghasznosabb darabja az első részek széles választékának. Öt méret, ötféle súly, amik így alakulnak a legkisebb mérettől a legnagyobbig: 66g (xs), 70g (sm), 72g (md), 78g (lg), 81g (xl). A színe szép szürke az anyaga high tech, kényelmes viselet. Kell ennél több?

74_2_680.jpg

Tessék vigyázni az ajtók záródnak! A kézikulacs osztály következik. Isomeric 8, 16 és a Race. A kézikulacsot szokni kell, kicsit gátolja a szabadságérzetet viszont mindig kéznél van. Vannak akik esküsznek rá vannak akik ki sem fogják próbálni. A két kisebb (Isomeric 8, 16), téglalap alakú kulacsait megtaláljuk az Ionban a Fusionban, a Protonban és a Twitcben. Ezekre varrtak egy csinos kis ruhát, szép fényvisszaverő csíkokkal, ugyanazokból a high-tech anyagokból, amiből a többi termék is áll. A futások során kényelmetlen volt, nem állt kézre bárhogyan is forgattam őket. Pedig állítható, hogy bárkinek kényelmes viselet legyen. Ami az övön jól működik az a kézben hordva nem biztos. Viszont pozitív tulajdonságuk, hogy a kulacsot teljesen körülölelő anyag alá befér egy zselé, így hosszabb futásokat is lehet akár tervezni velük. Ezekkel szemben a Race a hagyományos, henger alakú kulaccsal operál, ami már megszokott és beváltEbben majd’ 6 dl folyadékot tudunk magunkkal vinni futásaink során. Minimalista kialakítása és az ezzel járó mindössze a 17 g-os súlya a versenyzők kedvence lehet. Kézikulacs fanoknak közelező! 

74_5_680.jpg

Az általunk tesztelt termékeket megtaláljátok és megvásárolhatjátok a Terepfutás.hu megújult oldalán. 

Vissza