UltrAspire Kinetic teszt2012. október 26. (péntek) 20:15 - biga

67_3_400.jpgKicsit Boba Fettnek érzem magam mikor felveszem a Kineticet, az UltrAspire két kulaccsal ellátott minimál hátizsákját. Utolsó tesztalany a Terepfutas.hu jóvoltából. Mit ahogyan a többi zsák és öv, hamar megtalálom a számomra jó beállítást. Felépítését tekintve elől ugyanazt nyújtja mint a többi általunk tesztelt futózsák. Elöl két nagyobb zseb, rekesz található, a bal oldalon van egy cipzáras ahová akár egy kisebb széldzseki vagy egy kompakt gép is elfér. Ugyanezen a zseben is van kívül egy rekesz amiben plusz tárolhatjuk akár a következőkben elfogyasztandó szénhidrátadagot gél vagy szelet formájában vagy az ezek után maradó szemetünket. Ezek felett egy újabb kicsi zseb. A jobb oldalon pedig egy gyorsfűzővel ellátott rekesz amibe remekül beleillik a 2,4 dl UltrAspire által gyártott lapos kulacs. Próbáltam hagyományos fél literes kulacsot is benne de túl nagynak tűnt és nehéznek, kényelmetlennek. Ugyanitt a jobb oldalon található a mágneses zsebecske ami akár a magnézium kapszulák kiváló tartója lehet a futásunk alatt. Viszont ami a lényeg az a zsák hátsó része ami két egyenként 7,7 dl-es kulacsot „rejt” derék magasságban a hátunk jobb és bal oldalán. A kulacsok egyedi kialakításúak, a tetejük enyhén dől és van rajtuk egy kis fül a könnyebb kivételt segítendő. A kupak ezeken is ugyanúgy nyílik mint az összes többinél. Tekerni kell egy negyed fordulatot. (Még mindig nem tudtam megszokni) A két kulacs között van egy mágnesesen záródó hátizsák rész ami hasonló méretű mint a Spry hátán van. A Kinetic  érdekessége, hogy beállítani  csak a jobb oldalon tudjuk a méretet mivel bal oldalon a heveder fixen van rögzítve és a kulacsok mögött van visszafűzve és úgy kialakítva, hogy a heveder szabadon mozoghasson. A szokásos rögzítési lehetőségek a mellkasnál illetve a derék résznél a Speedhook rendszerrel, hogy futás közben is fixen álljon rajtunk a zsák. A derékpánton található még egy-egy zseb az egyik, a jobb oldali cipzárral ellátott a bal oldali pedig hálós rekesz.

67_1_680.jpg

Három méretben gyártják, színek szerint a következőek: a lila a legkisebb (S – 417g) méret majd a piros (M – 431g) a középső és a nagy méret (L – 436g) pedig a türkiz.

Üresen, víz nélkül vagyon kényelmes viselet. Viszont a másfél liter vízzel kiegészülve már nem az a könnyed szabad érzést nyújtja a futónak. Futás közben tele állapotban is fixen tart, nem ugrál, sőt a lefelékben a derekat nagyszerűen megtámasztja ami hosszú távon kifizetődő is lehet. A Kulacsok kicsit kilógnak oldalra ami lehetővé teszi a könnyű kivételt és berakást. Ez zavaró lehet a könyökünknek, esetleg beleüthetjük őket. Ezen segíthet az, ha a kulacsaink „fejét” befelé fordítjuk és így a kialakításnak köszönhetően eltűnnek a hátunk mögött. A hátizsák részbe egy kisebb dszeki, fejlámpa és apróságok férnek csak viszont azt menet közben is elérjük anélkül, hogy levennénk magunkról.  Ha ürül az egyik kulacsunk, nem kell félni attól, hogy féloldalas lesz a szák, nem érezhető egyáltalán. Tehát ez is, mint az összes többi, jól kitalált terepfutásra nagyon alkalmas termék. Nagy folyadék igényűeknek és az ivótartályt nem kedvelőknek ideális választás lehet.

Előnyök: Jó minőségű anyagok használata innovatív megoldásokkal ötvözve (Speed Hook rendszer, Magnon elektrolit zseb). 2 x 7,7 dl folyadék a kulacsokban. Kényelmes viselet, könnyen személyre szabható.

Hátrányok: Két tele kulaccsal kissé nehéz, a kulacsok nyitás-zárás metódusa nehézkes, vagy csak szokatlan.

Ajánljuk kevés frissítővel ellátott hosszabb versenyekre vagy teljesítménytúrákra.

Vissza