UltrAspire Surge teszt2012. október 15. (hétfő) 19:04 - biga

Egy újabb terepfutó hátizsák az UltrAspire kínálatából amit tesztelhettünk a Terepfutas.hu jóvoltából, a Surge. A Spry nagytestvére, kiegészítve egy derékpánttal, egy 2 l-es víztartállyal és némi plusz hellyel. A zsák eleje gyakorlatilag ugyanaz mint a Sprynak, bal oldalon egy cipzáras rekesz rajta egy kisebb hálós zsebbel, kiegészülve a víztartály csövének rögzítésére szolgáló műanyag tartóval. Jobb oldalon pedig a gyorsfűzővel ellátott zseb, felette a kicsi, mágnesesen záródó tasakkal. Hátizsákunk belseje rejt egy 2 l folyadék tárolására alkalmas Hydrapak víztartályt. Többek között a Salomonnak és a North Facenek is ez a cég szállítja a tartályokat. Ha pedig  teletöltjük akkor sem fog mozogni a zsákban mert belül van egy szélesebb gumi ami tartja azt. Kifelé haladva találunk egy mintegy 5 cm-es cipzárat ami a tartályunk  behelyezését vagy kivételét hivatott segíteni. A hátizsák felső részén található egy cipzáras zseb ahová akár fejlámpát, mobiltelefont vagy egyéb dolgokat tehetünk. A teteje egy műanyag csattal záródik ami egy nagyobb, hálós zsebből indul ki ahová egy széldzseki is elfér.

64_1_680.jpg


Egy méretben kapható, négy színben (piros, türkiz, lila és fekete), súlya mindössze 304 g.

Ez is mint a többi terepfutásra szánt UltrAspire termék nagyon kényelmes. Szinte észrevétlenül hordhatjuk a hátunkon, főleg aki többet fut hátizsákkal, elégedett lesz fele. Könnyen állítható, nem ugrál még vízzel teli állapotban sem. Jól pakolható. A csat könnyen jár. Viszont hiába a cipzár, kicsit nehézkes a víztartály berakása, ami tele állapotban, mivel 2 l-es sok helyet foglal. E nélkül viszont kézikulacs ajánlott egy-egy hosszabb versenyen. Egy jól összerakott, terepfutásra nagyon kitalált zsákot kapunk a pénzünkért, kompromisszumokkal. Hazai terepre tökéletes választás, több kötelező felszerelést megkívánó versenyre kicsinek tűnik. Természetesen ez is kiegészíthető bármelyik öv kombóval igény szerint.

Előnyök: Jó minőségű anyagok használata természetesen itt is megvan. Az innovatív megoldások erről a zsákról sem hiányozhatnak mindezek mellé kényelmes viselet, könnyen állítható és praktikusan pakolható. A Hydrapak által gyártott ivótartály könnyen kezelhető.

Hátrányok: Egy méretben készül, emiatt a vékonyabb futóknak a mellhevedert teljesen össze kell húzni és még így is lötyöghet. A tartály berakása kicsit nehézkes az emiatt kialakított cipzár ellenére is.

Ajánljuk hosszabb versenyekre, „nagy ivóknak” hazai vagy külföldi versenyeken is.

Vissza