UltrAspire Spry teszt2012. szeptember 28. (péntek) 10:04 - biga

Örültem mikor a a Terepfutas.hu által küldött csomagban ott volt az UltrAspire Spry zsákja. Könnyűnek tűnt a fotókon, videókon, minimálnak képzeltem. Azt kell mondjam, hogy ez valóban az. MINIMÁL. Valóban kicsi a súlya (171 g), könnyen pakolható praktikus zsebekkel, igazi egynapos zsák. Egy méretben készül, türkiz, lila és piros színben. Felvétel után pillanatok alatt, könnyedén beállítható a hevederek segítségével. Egyetlen mellkaspánt van csak rajta egy apró „Speed Hook” rendszerű kampóval.

60_3_680.jpg

Elöl két nagyobb zseb, rekesz található, a bal oldalon van egy cipzáras ahová akár egy kisebb széldzseki vagy egy kompakt gép is elfér. Ugyanezen a zseben is van kívül egy rekesz amiben plusz tárolhatjuk akár a következőkben elfogyasztandó gélünket. Ezek felett egy újabb kicsi zseb. A jobb oldalon pedig egy gyorsfűzővel ellátott rekesz amibe a gyártó 2,4 dl-es kulacsa fér vagy egyéb általunk kívánt dolog amit a futásunkra vinni szeretnénk. Belepróbáltam a Twitch-ben lévő 4,8 dl-es kulacsot is ami ugyan belefért de nagyon kilógott belőle, így elvetettem az ötletet, hogy így fussak benne. Található még a jobb oldali vállpánton a szokásos mágnesesen záródó zsebecske (Magnon Electrolyte Pocket™) amibe tablettákat vagy apróbb holmikat tehetünk. A kocsikulcs kilógott belőle. A hátsó része egy nagyobb mágnesesen záródó „zseb” ami kompromisszumra készteti az embert. Vagy széldzsekit és egyéb kisebb dolgokat tesz bele az ember vagy egy 1 literes tartályt.

60_2_680.jpg

Egy bükki harmincötös alkalmával teszteltem a Spryt, kiegészítve egy kézi kulaccsal. Olyan érzés megpakolva is mintha egy pólót húznék csupán magamra. Sem kicsi sem nagyobb tempónál nem lötyög, nem dörzsöl. Mivel elég minimál a zsák így nem izzad alá túlzottan az ember. Könnyen elérhetőek a zsebek elöl viszont ha hátulról akarunk valamit kivenni, vagy le kell vennünk vagy a mellkaspánt kioldása után hátranyúlva felhúzni a zsák hátsó részét addig míg elérjük annak tartalmát. Kinek mi a gyorsabb megoldás. A hátsó részt „púposra” pakolni nem érdemes mert akkor a mágnesek nem érnek össze így nyitott zsákkal futunk. Bár nekem a futás alkalmával két széldzseki és egy kar volt benne és a mágnes nem zárt, ekkor sem mozdultak benne a cuccok.

Az összbenyomásom pedig teljesen pozitív, azt kaptam amit vártam. Innovatív megoldások, jó minőségű anyagok. Viszont egyre gyorsuló sportunkban előteret nyernek a kisebb, könnyebb termékek, a hosszabb távokra használt termékeken is faragnak a technológia fejlődésének köszönhetően. Úgy gondolom, hogy ez a zsák a versenyzőknek vagy igazi minimalistáknak készült.

Előnyök: Jó minőségű anyagok használata innovatív megoldásokkal ötvözve, kényelmes viselet, könnyű beállíthatóság, praktikus pakolhatóság.

Hátrányok: A kicsi hátsó rész miatt kompromisszumra kényszerül az ember. Levétel nélkül nem lehet elérni a hátsó részt csak körülményesen.

Ajánljuk hosszabb versenyekre is 1 l-es tartállyal, kézikulaccsal vagy egy kulacsövvel kiegészítve. 

Vissza