UltrAspire Synapse (Nuclear Core) + Atom (Connector) teszt2012. szeptember 26. (szerda) 21:13 - biga

Második tesztalanyunk az UltrAspire Synapse (Nuclear Core) + Atom (Connector) páros volt, természetesen a Terepfutas.hu jóvoltából. Az eddig 47 km-t futott kombó összességében jól vizsgázott kistestvéréhez (Twitch) hasonlóan. Méltó ellenfele lesz bármely nagy gyártó hasonló termékének. Most pedig lássuk milyen benyomást tett ránk az két részből összeállítható kulacsöv.

58_1_680.jpg

Két részből összeállítható övtáska különféle variálhatósággal a felhasználás célja szerint. Itt a Synapse hátsó rész és az Atom összekötő első részt próbáltam. A kombináció tartalmaz egy majdnem hat decis, kissé lapított hengeres formájú, kulacsot és elöl egy cipzáras zsebet. A kulacstartó működhet az egyel nagyobb eredeti kulaccsal is, ami már 7,7 deciliteres vagy hagyományos fél literes hengeres kulacsokat is be tud fogadni.  Az összekötő öv rész 5-féle méretben választható a felhasználó testmérete szerint, a finomállításra pedig a tépőzár szolgál.
Elöl csak egy zseb található,amely ránézésre nem tűnik kicsinek viszont a valóságban nem túlságosan tágas, mivel a zsebnek nincs igazán mélysége. Gyakorlatilag 2 enrgiagél vagy műzliszelet fér el benne, de az övet meghúzva a zseb is tovább szűkűl, ami elégé megnehzíti a zip-zár kihúzása után a dolgokat kivenni vagy betenni. Viszont egy rövidebb futás alkalmával nagyszerűen elnyel egy nagyobb telefont is. Természetesen ebből is létezik egy nagyobb zsebbel ellátott változat Cell fantáziéven – itt is a kulcsszó a Molecular Belt System - valószínűleg az már tényleg használahatóbb méretű.

58_4_680.jpg

Cserébe viszont a hátsó traktus, a Synapse nemcsak egy kulacstartót tartalmaz, hanem egy cipzáras zsebet és egy mini gumihálós rögzítési lehetőséget is ahová egy kisebb dzsekit is fel lehet rakni. A zseb nagyon jól pakolható, elérni viszont már annál nehezebb, hiszen egy jól beállított övtáska nem mozog; sem föl-le sem pedig jobbra-balra, tehát mozgatni elvileg nem tudjuk és sajnos a zseb már eléggé kiesik a látótérből hiába forgolódunk.  

58_2_680.jpg

Az övtáska összeállítás viselése eléggé jónak mondható, de a Twich után azért érezhető a különbség. A teli kulacs mind súlyánál, mind pedig alakjánál fogva jobban húz és kevésbé simul a futó derekához, de még korántsem elviselhetetlen, igazából megszokás kérdése. A kulacs itt is döntve helyezkedik el a tartójában ami sokat segít a szabadabb mozás érzésében és nem utolsó sorban a könnyebb elérhetőséget is biztosítja. Nincs is ezzel semmi gond ennél sem és kiesni sincs esélye a kulacsnak az okosan átgondolt kulacstartó rekesz szabásának köszönhetően. Itt sincs egyéb plusz rögzítés vagy tépőzár. Volt azonban egy anomália amit negatívumként fogok a végén megemlíteni. Nagyobb tempónál egyszerűen leoldott az öv mégpedig a kampós résznél!! Első alkalommal arra gondoltam, hogy rosszul akasztottam be a fémrészt viszont megismétlődött később. Nem tudom mi ennek az oka mert a futás további részében meg sem mozdult. 
A termék a kidolgozása hasonlóan igényes és tetszetős. Apró domború feliratok a kulacs száján, harmonikus színhasználat, többféle színben is elérhető modell, könnyű súly.

Előnyök: Jó minőségű anyagok használata innovatív megoldásokkal ötvözve, tépőzár a tökéletes beállíthatóság érdekében kombinálva a Speed Hook gyorskioldó kötéssel. Jól pakolható, tágas zseb, kényelmes viselet, méretéhez képest könnyű súly.

Hátrányok: Nem túl kényelmes a kulacs száján lévő nyitás-zárás metódus; nem a záródugó foggal vagy kézzel történő ki-be húzásával érhető el, hanem annak jobbra illetve balra történő ¼ fordulatos elcsavarásával. Teli kulaccsal kicsit lötyög, nem túl zavaróan. A Speed Hook „kampó” futás közben kioldódhat.

Ajánljuk hosszabb hazai versenyekre is megfelelő frissítőpontok mellett vagy akár egy Spry hátizsák kiegészítőjeként a megfelelő folyadékutánpótlás miatt.


Vissza