UltrAspire Twitch + Electron2012. szeptember 25. (kedd) 18:31 - biga

A Terepfutas.hu jóvoltából csapatunk kapott a frissen érkezett Ultraspire termékekből tesztelésre. Természetesen a teljesség igénye nélkül próbáljuk majd a terepfutó közösség elé tárni tapasztalatainkat a hátizsákokról és kulacsövekről , vesetáskákról , amik a következők lesznek: Spry, Surge, Kinetic (hátizsákok), Reflex, Twitch, Synapse, Quark (kulacsövek, vesetáskák), Atom, Electron, Neutron (övrészek). 

Mielőtt megjöttek a cuccok, megnéztem a bemutató filmeket a gyártó oldalán, hogy mit is mond a marketing. Szépek, jók, kényelmesek, praktikusak, tehát vásároljuk meg őket bátran. S bár nem egy hatalmas múlttal és tapasztalattal rendelkező cég, végül is Krissy Moehl, Joe Grant és Karl Meltzer (mint a cég által támogatott futók) neve akár garancia is lehet a sikerre. Ezek után kíváncsian bontottam ki a csomagot és azt kell, hogy mondjam az első benyomás nagyon pozitív volt. Szép kidolgozású profi cuccok, jó anyagokból. Az alapszínük a szürke és ezt kombinálják a pirossal, a lilával, a feketével illetve a türkizzel. Az anyagok strapabírónak tűnnek (ezt majd az idő eldönti) és ami nem elhanyagolható, hogy könnyűek. Kivéve talán a két nagy kulaccsal szerelt Kinetic.
Ha már kulacs, akkor lássuk mit is tudnak ezek a műanyagok. Praktikus formák (henger, téglatest) puhább műanyag, könnyen összenyomható, jól záró dizájnos a cég logójával ellátott tető. Négy méretben gyártják őket: 8 oz. (2,4 dl), 16 oz. (4,7 dl), 20 oz. (5,9 dl), 26 oz. (7,7 dl). A kupak elég érdekesen nyílik, csavarni kell ellentétben a hagyományos módszerrel, anyaga egy keményebb gumi. Negatívum, hogy emiatt két kéz kell az iváshoz, illetve ha foggal nem tudjuk kinyitni, akkor nedves, izzadt kézzel nagyon nehézkes. A kulacsok aljában található egy mágnes egyes modelleknél ez is segít, hogy a tartóban maradjanak. Illetve emiatt kulacsaink üresen remekül mutatnak az autónk oldalán…

57_1_680.jpg

Variálhatóság. Nagyon fontos és jó tulajdonság. Mindegyik hátsó részhez (Nuclear Cores) tetszés szerint választhatunk az ötféle övből (Connectors) Az övek öt méretben kaphatóak XS- től az XL-es méretig, így mindenki megtalálja majd a neki tetsző modelt a tökéletes méretben. Ami személy szerint nagyon tetszik az a két rész összekapcsolása. Egyszerű de nagyszerű ami egy tépőzár és egy „kampó” formájában mutatkozik meg szemben a műanyag csattokkal. Ha beállítottuk a kényelmes méretet akkor már csak használnunk kell. 

 


UltrAspire Twitch (Nuclear Core) + Electron (Connector)

57_2_400.jpgKét részből összeállítható övtáska különféle variálhatósággal a felhasználás célja szerint. Itt a Twitch hátsó rész és az Electron összekötő első rész lett kipróbálva. Ez egy tökéletesnek mondható kombináció, ami tartalmaz egy majdnem fél literes, téglatest formájú, lapos kulacsot és elöl két zsebet. A kulacs egyedi formája miatt csak ezt az alakot tudja tökéletesen befogadni a tartó. Az összekötő öv rész 5-féle méretben választható a felhasználó testmérete szerint, a finomállításra pedig a tépőzár szolgál. Elöl két kis zseb található. Az egyik egy mágneses „fedéllel” zárható, a másik pedig egy összehúzható gyorsfűzővel. Mindkét zseb meglehetően kicsinek mondható, maximum egy telefon, energiagél, műzliszelet, kulcs vagy papírzsebkendő fér el bennük, na persze ezek közül csak 1 darab zsebenként, kinek mi fontos egy futás során. Ezt azonban semmiképpen nem sorolnám a hárányok közé, mivel az MBS (Molecular Belt System) rendszernek köszönhetően az első összekötő pántból is többfajta létezik, ettől jóval nagyobb tárolókapacitású zsebbel is akár. Az övtáska összeállítás viselése rendkívül kellemes, egyáltalán nem zavaró, a derekat kellemesen puha érzéssel „támasztja”. Futás közben nem zavaró, nem mozog teli kulaccsal sem, könnyű menet közben is kivenni és visszatenni, de magától nem tud kiesni amit a tartó aljában illetve a kulacs alján található mágnes is segít. A kulacsot külön is megvásárolhatjuk, ha azzal bármi történik (eltűnik, megrágja a kutya vagy az autó oldalán felejtjük).

57_5_680.jpg

Ez a termék a kidolgozását tekintve nem csak rendkívül kényelmes, de nagyon igényes és - ha lehet ilyet mondani - tetszetős is. Apró domború feliratok a kulacs száján, harmonikus színhasználat, többféle színben is elérhető, könnyű súly – ezek sem elhanyagolható részletkérdések.

Előnyök: Jó minőségű anyagok használata innovatív megoldásokkal ötvözve (tépőzár a tökéletes beállíthatóság érdekében kombinálva a Speed Hook gyorsioldó kötéssel. Kényelmes, könnyű viselet.

Hátrányok: a kulacs csak ugyanilyen kulaccsal váltható az egyedi formájának köszönhetően. Ezen kívül nem túl kényelmes (de lehet, hogy csak szokatlan) a kulacs száján lévő nyitás-zárás metódus; nem a záródugó foggal vagy kézzel történő ki-be húzásával érhető el, hanem annak jobbra illetve balra történő negyed fordulatos elcsavarásával. 

Ajánljuk akár hosszabb versenyekre "gyorslábúaknak" ahol nincs kötelező felszerelés és több a frissítőpont, olyan övrésszel ami pakolhatóbb (Atom, Cell).

Vissza