Börzsöny Trail2012. május 2. (szerda) 20:44 - biga

Trails néven egy új versenysorozat indul június 17-én aminek az első állomása a Börzsönyben lesz Börzsöny Trail néven. Ennek apropóján kérdeztem Csanyát a versenyről, versenyekről... Azaz egyszemélyes kérdez felelek kerekedett a dologból :) Előnevezni már lehet a viadalra. Hajrá!


Szia Csanya.
Szia Biga.


Mondanál pár szót júniusi versenyetekről?
Börzsöny Trail, a Trails versenysorozat első állomása. 31.8km a táv, a szintemelkedés 1350 m, három frissítőpont, maximum 99 induló.
31.8 km? Ti eddig ultra versenyek rendezőjeként voltatok a köztudatban!
A terepfutás nem egyenlő az ultrafutással. Nyilván nem mindenki akar vagy tud ultrát futni. Szeretnénk bázist kialakítani, ezért is nyitunk a rövidebb távok felé.


Értem, de akkor miért csak 99 fő indulhat?
Ennyire kaptunk engedélyt...


Mire számítasz? Be fog telni a keret?
Szerintem igen gyorsan be fog telni a keret. Érdekes helyzet lesz.


Milyen terepre számíthatnak az indulók?
A majd 32 km-ben elég sok single-track lesz, ami számomra megtestesíti az igazi terepfutó útvonalat. Egynyomtávú, kanyargós ösvényen futni igen nagy élvezet! Köves, technikás szakasz nincs túl sok az útvonalban, de a Börzsöny legszebb részeire visszük a résztvevőket.

Frissítés?
3 ponton várjuk majd terülj-terülj asztalkámmal a futókat. A Nagy-Hideg-hegyen, Királyházán és a Kárpátok-kulcsosháznál, minden ponton azonos választékkal. Lesz: viíz, kóla, izo ital, gyümölcs, aszalt gyümölcs, olivabogyó, kenyér, sajt,sós és édes sütik-kekszek, csoki, só. Mondhatni a szokott választék. A célban gulyás várja az üres gyomrokat és masszázs a fáradt izmokat.


Mint mondtad ez a verseny a Trails sorozat első állomása. Hol és mikor terveztek még versenyt?
Igen, ez lesz az első. Ezt követi a Mecsek majd a Bükk. Jövőre szeretnénk rendezni még a Gerecsében, a Pilisben és a Bakonyban is.
Szeretettel várunk mindenkit! 

35_0_680.jpg

Vissza