Camelbak Vértesi Terepmaraton2012. március 12. (hétfő) 21:49 - biga

Verseny rovatunkban essék szó egy a terepfutásban már klasszikusnak számító eseményről. Lassan itt van március vége és rajtol a sokak által annyira kedvelt Vértesi Terepmaraton. Mösziő Csanyát kérdeztem, illetve kértem meg írjon pár szót a versenyről, annak történetéről, az újdonságokról...»


Camelbak VTM leánykori nevén Lowe Alpine Maraton. Első próbálkozásunk és azóta is a szívünk csücske.

Az egész úgy kezdődött, hogy elmentünk futni Larzen meg én. Nem nagyon jártam még a Vértesben, Larzen hívott, mentem. Jó kis kört gondolt ki. Könnyen futható, nem túl szintes mégis szép terepet.
Majdnem pontosan félmaratoni táv volt a kör, a fordítónál egy frankó, bővizű forrással. Térképen kinéztem egy hosszabb távot is és hamarosan ismét a Vértesben találtam magam. Mérést mérés követett, majd remegő kézzel nyomkodtam a billentyűzetet és küldtem el a TTT-nek az adatlapot.

26_1_680.jpg

Az első rendezés még júniusban volt, lehet, hogy a meleg vagy az ismeretlentől való félelem, de nem jöttek a nagy tömegek. Mindegy, beletettünk amit tudtunk. Volt hiba bőven az első rendezésben.

26_2_680.jpg

Az élen haladó futókat az egyik pontőr rossz felé irányította, a szalagozás enyhén szólva csapnivalóra sikerült, nem volt zuhanyzási lehetőség a célban. Azóta sok minden változott. Megismertek minket a szári iskola vezetői, ennek a következménye, hogy immáron a sportcsarnok a rajt-cél hely. Kulturált öltözők, vizesblokkok és a hatalmas csarnok. Így már normálisan elférünk. Van hely a rajtszám átvételre, masszázsnak. A szalagozást azóta leváltotta a festés. Van már Minimaratoni táv is és idén még egy kicsit variáltunk a Maratoni táv útvonalával. Sokan kérdezik mindek változtattunk az útvonalon. Nos, az idei változások azt a cél szolgálják, hogy a frissítő pontok többsége autóval elérhető helyen legyen. Nem könnyű azt a sok inni és ennivalót eljutatni az erdő mélyére. Igaz, emiatt hosszabb lett a Maratoni táv, immár közel 50 km. Idén már csak futóversenyként rendezzük meg Vértesi eseményünket. Sokak örömére így a rajtidő nyolcról, kilenc órára tolódik. Az álomszuszékoknak nem kell oly korán kelniük ezentúl. Rekordszámú indulóval március 25-én reggel kilenckor rajtol a Camelbak Vértesi Terepmaraton!

Csanya

Vissza