Ajánló - Swiss Iron Trail, Bieg Grania Tatr2015. augusztus 13. (csütörtök) 21:21 - biga

A Swiss Iron Trail 201 km-es távjának futói már csütörtökön reggel nyolc órakor elrajtoltak Davosból. De ami minket magyarokat érint az a hétvégi rendezvény pénteken induló, 91 km-es versenye, mivel a Mammut Pro Team két kiválósága Wermescher Ildikó és Németh Csaba is ott lesz a nyolc órai rajtnál. A 90,3 km-es körön  5420 m szintemelkedést kell maguk mögött hagyniuk. 

115_1_800.jpg

Ez a rendezvény a Mammut saját versenye ezért szinte minden távon ott lesznek az egyik legnagyobb outdoor cég versenyzői. A 41 km-es "babatávon" indul a Pro Team másik két tagja, a skót Helen Bonsor aki az Ötscher Ultramarathon és a Salomon 4Trails győzelmek után itt is a dobogó legfelső fokára szeretne állni, illetve a svájci Beni Hug aki szinte hazai pályán versenyez majd.

 


 

Ezen a hétvégén a Magas-Tátra lengyel oldalára is érdemes lesz figyelni, hiszen szombaton rendezik meg Bieg Grania Tatr versenyt ami a 70 kilométeres távjával illetve 5000 m-es szintemelkedésével az egyik legkeményebb a terepfutóversenyek között. A versenyt kétévente rendezik, így aki szeretné magát megméretni rajta, annak várnia kell egészen 2017-ig.

 

Fotók: www.irontrail.ch

Vissza