Giir Di Mont, Etna Trail és a többi...2015. július 24. (péntek) 20:42 - biga

A hétvégén, mint ahogyan a nyár ezen részében általában, most is több versenyt is érdemes lesz nyomon követni. Két versenyen (Etna Trail, Pitz Alpine Glacier Trail) is szoríthatunk a magyar terepfutókért. 

ETNA TRAIL

111_1_800.jpg

Szicíliában Carlos (Karlowits-Juhász Tamás) képviseli hazánkat az ötödik alkalommal megrendezett EtnaTrail-en, ahol 64 km és 3250 m szintemelkedés vár rá. A verseny legmagasabb pontja, nem messze a vulkán kráterétől, 3000 méter magasan vezet.

A verseny hivatalos oldala

 

PITZ ALPINE GLACIER TRAIL

111_2_800.jpg

Tyrolban a Pitz Alpine Glacier Trail-en Olcsák József a 100 km-en, Szilágyi Brigitta, Galanics Mariann és Koós Krisztián a maratoni távon míg Kiss Marina a 15 km-es versenyen indul. Az rendezvény öt választható távja közül mindegyik embert próbáló, és nagy kihívás elé állítja majd a futókat. A terepfutás.hu facebook oldalán további információkat is találtok a versenyről. 

A verseny hivatalos oldala

 

GIIR DI MONT

111_3_800.jpg

Ami a spanyoloknak a Zegama az az olaszoknak a Giir Di Mont. Hasonlóan nehéz karakterű pálya, hasonlóan rangos esemény, sok nemzetközileg is elismert terepfutóval. Az olasz Skyrunning sorozat állomásának hosszabbik távja csupán 32 km, de a 2400 m szintemelkedés tiszteletet parancsol. Kilian Jornet a spanyolok üdvöskéje ötször állhatott a dobogó legfelső fokára, és bár idén nem lesz ott a rajtvonalnál, izgalomban nem lesz hiány. A román Ionut Zinca 2013-ban győzőtt már itt a múlt évben pedig második lett a katalán mögött. Az eritreai Petro Mamu neve annyira nem ismert, bár tavaly hatalmas meglepetést okozva győzött a Limone Skyrace-en maga mögé utasítva a lefelében Kiliant. Az ő párharcuk biztosan tartogat izgalmakat. A nőknék az olasz Elisa Desco, Emanuela Brizio és Silvia Serafini versenghet az elsőségért de a román Denisa Dragomir is odaérhet a dobogóra.

A verseny hivatalos oldala

 

Vissza