Eiger Ultra Trail 20152015. július 16. (csütörtök) 19:26 - biga

Hogy az  Eiger Ultra Trail leghosszabb távja nehezebb e mint a hírhedt Északi Fal szólóban? Erről talán a verseny követe Ueli Steck tud érdemben nyilatkozni. De az tény, hogy az egyik legszebb ultra végig az Eiger masszívja alatt. 

Hétvégén 41 ország 1700 terepfutója áll majd a három táv rajtvonalánál, hogy teljesítse a saját maga által választott távot. 16 km, 960 m szint vár a "kezdőkre", 51 km, 3100 m szint a "haladóknak" és 101 km 6700 m szintemelkedéssel a legelszántabbakra. 

Nézzük, hogy kik lehetnek azok akik a végső győzelemre is esélyesek. A leghosszabb távon a hölgyeknél kiemelkedik a mezőnyből az olasz Francesca Canepa aki már számtalan ultrán bizonyította, hogy mindig számolni kell vele. A francia Emilie Lecomte a múlt évben megnyerte többek között a Tor des Géants-ot és második lett a Ronda del cims-en ami bizonyítja, hogy nem lesz gondja a 100 km-el. Uxue Fraile a spanyolok egyik favoritja idén már a Zegamán és Annecyben a Terep Ultra VB-n bizonyított. Talán ők hárman a legnagyobb nevek, de a Yoko Noma, Helene Ogi, Denise Zimmermann és a 2012-ben a Race Across Americat megnyerő Trix Zgraggen okozhat meglepetést.

110_2_800.jpg

A férfiaknál kezdjük a sort a múlt év győztesével a hazai pályán versenyző Urs Jenzerrel aki szeretné megvédeni a címét ebben évben is. Ebben szeretné megakadályozni az olasz Franco Collé aki idén második lett a Mont-Blanc Marathon 80 kilométeres távján. A tengerentúlról érkező, amerikai Jason Schlarb tavalyi UTMB 4-ik helyezése jól mutatja, hogy nem lesz gondja a távval és győzni szeretne. A francia WAA csapatot két futó a "nagyhajú" Christophe Le Saux és Vincent Delebarre képviseli. A verseny elején biztosan az élen mutatják majd magukat. De ami a számunkra a legfontosabb, hogy ott lesz a rajtvonalnál, győzelmi esélyekkel a Mammut Pro Team versenyzője Németh Csaba is! Hajrá!

110_1_800.jpg

A 101 km-en a pályacsúcsot a nőknél az olasz Francesca Canepa tarja 16 óra 18 perccel míg a férfiaknál a spanyol Iker Karrera, 11 óra 38-cal.

 

A verseny hivatalos oldala

Fotók: www.eigerultratrail.ch

Vissza