Dolomites Skyrace 20152015. július 16. (csütörtök) 16:48 - biga

Az előttünk álló hétvégén rendezik a Dolomitokban a a Skyrunner® World Series következő állomásaként a Dolomites Skyrace-t. A klasszikusnak számító rendezvény két versenyszámmal képviseli magát a sorozatban. Pénteken a Dolomites Vertical Kilometer® majd vasárnap a Dolomites SkyRace® várja a 35 ország mintegy 1100 indulóját.

109_1_800.jpg

A holnapi vertikálon erős mezőny képviselteti magát mint nő mind férfi oldalon. A közelmúltban a világkupát megnyerő  Salomonos Laura Orguè ismét győzni szeretne de csapattársai, Oihana Kortazar, Stephanie Jimenez, Kasie Enman illetve az új Skyrunning Vertikál Európabajnok Paula Cabrerizio borsot törhetnek az orra alá. A férfiaknál a La Sportivás Urban Zemmer illetve a szakág specialistái, Thorbjorn Ludvigsen, Nejc Kuhar, Marco Moletto, Nadir Maguet és William Bon Mardion vívnak majd nagy harcot a győzelemért. 

109_2_800.jpg

Vasárnap a Skyrace-en csupán 22 km vár a mezőnyre amiből az első 10 km-t kell felfelé megtenniük a versenyzőknek, ezalatt 1750 m emelkednek a Piz Boè 3152 m magas csúcsáig. Lássuk kik azok akik ott lehetnek a végén: a hölgyeknél egy szuper erős Salomon sor, Emelie Forsberg, Laura Orgue, Oihana Kortazar, Kasie Enman, Mira Rai képviseli magát a rajtvonalnál. Christel Dewalle (adidas), Anna Comet (FEEC / Dynafit), Megan Kimmel (Dynafit) pedig megpróbálja felvenni velük a versenyt. Top futók lesznek jelen a féri mezőnyben is, Salomonos Tom Owens, Michael Lanne, Thorbjorn Ludvigsen mellett Ionut Zinca (Valetudo), Manuel Merillas (Mammut / Compressport), a Zegama győztes Tadei Pivk és síalpinos körökből ismert Matheo Jacquemoud száll harcba a sikerért.

A verseny hivatalos oldala

Fotók: Skyrunning.com

Vissza