Naszály Trail2013. október 22. (kedd) 20:49 - biga

A Katalinpusztai kirándulóközpont és Erdei Iskola ad otthont első alkalommal november 23-án a Naszály Trail-nek. A késő őszi időpont ellenére igazán jó kis eseménynek ígérkezik, ezért faggattuk kicsit Hegedűs Zsuzsát a verseny életre hívóját, az Ökofutás blog íróját a versenyről. Nevezni november 15-ig lehet, helyszíni nevezésre nincs lehetőség. Tehát kalandra fel, irány az online nevezési felület majd a Naszály!

102_0_680.jpg

Naszály Trail, de előbb Ökofutás. Kit, mit takar az Ökofutás blog?
„Ökomama”  képzésre (Ökogazdálkodási és turisztikai szakértő) jártam, amikor egyre többen fordultak hozzám, hogy segítsek, vagy csak egyszerűen kérdeztek a futásról. Kézzel fogható, személyesen ismert” anyukatárs” voltam-vagyok, akihez lehetett fordulni. Az „ökofutás” a kettőnek a kapcsolata, hiszem, ha visszatalálunk a természetbe, észrevesszük a szépségeit, akkor a környezettudatos gondolkodásmódunk is alakul, fejlődik.
Az Ökofutás keretében már egy éve rendezünk közösségi futásokat, bátorítva ezzel az anyákat elsősorban, hogy merjenek az erdőben, terepen is futni, ez volt kezdetben a Terepre Tyúkok. Tavasztól az edzéseim jelentős részét a Naszályon futom és nagyon szerettem volna másoknak is megmutatni a szépségét és egyben nehézségét is. Így már 2 alkalommal szerveztünk közösségi futást, azt gondolom jól sikerült, jó hangulatú futások voltak. Lesz még!
Az ökofutás bloggal szeretném a futásra, elsősorban terep futásra felhívni az emberek figyelmét, valamint igyekszem az olvasók „öko” szemléletét is alakítani.

Miért rendezitek a versenyt?
Igazi trail verseny a Naszályon még nem volt, a közösségi futásokon úgy tűnt lenne rá igény.

102_2_680.jpg

Mi a célja?
Megismertetni a Naszályt hegyet, az erdőt és környékét a terepfutó közösséggel, az emberek és azon belül is a fiatalok megismertetése a természet szépségeivel, a környezettel, az ÖKO gondolkodással (fenntartható fejlődés, a környezet szeretete/ápolása/tisztántartása). Az ÖKO turizmus népszerűsítése.

Mindent a versenyről, mikor, hol, kiket vártok?
A verseny központ Szendehely-Katalinpuszta kirándulóközpontban lesz, rendezünk egy gyerekfutamot, 5.2 km-en, a Gyadai tanösvény nyomvonalán, ahová kizárólag a lelkes gyerekcsapatot várjuk, 12 éves korig. Minden célba érkező résztvevő egyéni díjazást kap, hiszen a legnagyobb kihívást, önmagukat győzték le a táv teljesítésével. Felnőttek két távon 24, ill. 48 km-en állhatnak rajthoz, előbbihez 1120 m szintkülönbség tartozik, utóbbihoz 2240 m. A hosszabb távon két kört kell a futóknak tenniük.
Várunk mindenkit szeretettel, családokat, gyerekeket, kezdő futókat és haladókat, reméljük sikerül egy hangulatos, vidám versenyt szervezni, ahová szívesen jönnek jövőre is a futótársak.

A versenyről bővebben az Ökofutáson olvashattok.

Vissza